Donator doo jedna je od prvih privatnih kompanija u Crnoj Gori sa više od 30 godina postojanja, u okviru koje posluju 2 lanca maloprodajnih objekata –KIDS`LAND koji broji 18, i OVS KIDS sa 8 specijalizovanih radnji, takodje , sa više od 800 kupaca u okviru svoje veleprodajne distributivne mreže, a zastupanje i distributerstvo vezuje se za preko 20 vrhunskih svjetskih brendova . Firma trenutno ima preko 300 stalno zaposlenih radnika, 2 magacina I 6 poslovnih prostora u vlasništvu. Prilično jednostavne brojke koje govore mnogo i opisuju razvojni stepen ove kompanije.
Firma je osnovana davne 1992.godine i u početku je imala svega 5 zaposlenih uključujući i vlasnike. Prva dječija radnja otvorena je nekoliko godina kasnije,1999.godine pod nazivom “Peg Perego”,

Osnovna djelatnost preduzeća DONATOR DOO, jeste uvoz i distribucija kompletnog baby i dječijeg asortimana robe, kao i proizvoda namjenjenih trudnicama i dojiljama – opreme za bebe (kolica,hranilica,dubaka,auto sjedi, namještaja i dekoracija za dječije sobe, pribora i kozmetike za majku i bebu, programa za podršku dojenju,baby tekstila ,igračaka, garderobe, obuće, školskog pribora i torbi,itd. Osim ovog osnovnog asortimana, firma uvozi i nekoliko brendova robe široke potrošnje koje distribuira širokom lancu prije svega privatnih apoteka i supermarketa na teritoriji Crne Gore.
Dobro razvijena mreža uglavnom multibrend radnji upotpunjena je i jakom eksternom distributivnom mrežom koja obuhvata izuzetno veliki broj kupaca – gotovo sve privatne apoteke, supermarkete, domaće sisteme i lance prodavnica, baby prodavnice, parfimerije, drogerije.